UPDATE, ora 13:00

În urma celor 7 percheziții domiciliare, efectuate ieri, în Argeș, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești au descoperit și ridicat bani, telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare și bijuterii din aur. Șapte persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, din luna noiembrie 2019, trei persoane ar fi constituit un grup organizat specializat în trafic de persoane şi ar fi determinat mai multe tinere să practice prostituția, în judeţele Argeș, Vâlcea, Brașov și Cluj, înlesnindu-le desfășurarea activităților și obținând importante sume de bani. 

În urma percheziţiilor, au fost descoperite și ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, carduri bancare, bijuterii din aur, 2.000 de euro și 800 de lei. 

De asemenea, a fost instituit sechestrul asigurător asupra unui autoturism de lux.

24 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Pitești, pentru audieri.

După administrarea probatoriului, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 42 de ani, au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
 

----------------------------------------------------------------

Peste 400 de percheziții au avut loc ieri în țară la importanţi lideri ai unor grupări care acţionau în străinătate și care, în contextul epidemiologic, s-au întors în România. Printre cei vizaţi de acţiunea procurorilor sunt Adrian Tâmplaru, fostul locotenent al lui Clămparu şi mana sa dreapta si Alex Bodi, fostul soţ al Biancăi Drăguşanu. 

CITEȘTE ȘI ... Mega operațiune a DIICOT: Fostul iubit al Biancăi Drăgușanu, săltat de mascați

Percheziţiile s-au derulat concomitent în Bucureşti şi în 28 de județe: Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

CITEȘTE ȘI ...(Video) Percheziții de amploare în Argeș - Gravidă leșinată, luată cu ambulanța


La Pitești, ieri, au fost audiați 8 suspecți. În fața anchetatorilor au ajuns, de asemenea, 12 victime ale traficului de persoane, printre care și o femeie însărcinată în 36 de săptămâni careia i s-a făcut rîu fiind transportată cu ambulanța la spitalul Județean de Urgență din Pitești pentru tratament și îngrijiri.

CITEȘTE ȘI ... Șefa DSP Argeș - confirmată cu COVID-19!

După această acțiune în care au fost implicați aproape toți procurorii DIICOT, 98 de persoane au fost reținute pentru 24 de ore, iar alte 27 au fost puse sub control judiciar. Menționăm că la audieri au fost aduse 400 de persoane. Tot în urma descinderilor au fost confiscate 33,5 kilograme de droguri, opt mașini de lux, 4,5 kg aur și trei tone de alcool, 870.000 lei, 211.000 euro, 1.000 dolari și au fost sechestrate bunuri în valoare de 15 milioane de lei - 40 de mașini și 12 imobile.

CITEȘTE ȘI ... (video) Fără casă în prag de iarnă. Incendiu violent

Acțiunile în forță au vizat 21 de grupări infracționale, care au adus prejudicii de 190 milioane lei și 160.000 euro.

CITEȘTE ȘI  ... (video) Un argeșean, pictor de biserici, mort în accident!

Ministrul de Interne a numit această zi „ziua Z”, spunând că este ușor de ținut minte, având în vedere data: 11.11.