Ziua Națională sărbătorită ca în fiecare an la Bogați!

Ziua Națională a României este sărbătorită la 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu, data de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.
În toată țara au fost organizate ceremonialuri militare și religioase, spectacole și mese populare pregătite conform tradiției strămoșești.

În comuna argeșeană Bogați manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu o ceremonie de depunere de coroane la Monumentul Eroilor  în semn de recunoștință pentru martirii neamului. S-au oficiat slujbe de pomenire a celor care nu se mai află printre noi, dar care au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea țării.


Ziua Națională a României a fost sărbătorită și la Școala Gimnazială ”Radu cel Mare”, unde elevii au interpretat mai multe cântece patriotice, dar și poezii culese cu mare pasiune de către cele cinci cadre didactice care s-au ocupat de acest eveniment. La spectacol au fost prezenți părinții, reprezentanți ai Primăriei Bogați, dar și localnici.