MĂSURI EXTREME DISEARĂ LA DERBY! Suporterii vor fi dezbrăcaţi de jandarmi!

Ziua marelui derby! STEAUA-DINAMO! Astăzi, de la ora 21:00, pe Naţional Arena. Argeşenii merg în număr mare la meci! Mare grijă la trafic, detalii aici!

UPDATE 11:44: Începând cu orele 18:30, porțile ”Arenei Naționale” vor fi deschise, dar măsurile de securitate vor fi dintre cele mai dure, după cum a dezvăluit Gigi Becali, finanțatorul Stelei, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT la emisiunea ”Digi Sport Matinal”.

Pentru ca pe stadion să nu mai fie torțe sau petarde, reprezentanții Jandarmeriei vor controla fanii, indiferent de sex, până la piele.

”La Jandarmerie este acum un băiat tânăr, care a spus că nu mai vrea probleme pe stadioanele de fotbal. De aceea vreau să le transmit fanilor dinamoviști că la stadion vor exista corturi în interiorul cărora vor fi dezbrăcați până la piele pentru a nu avea asupra lor petarde sau torțe, fumigene. Și femeile vor fi controlate la fel de personal feminin din partea Jandarmeriei. La sutiene, peste tot”, a spus Becali la Digi Sport Matinal. 

UPDATE sâmbătă 09:14: Peste 500 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor la meciul Steaua - Dinamo, ce va avea loc în această seară, pe Arena Naţională din Capitală, începând cu ora 21:00, LIVE la Digi Sport 1.

"Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18:30. Potrivit datelor transmise de organizatorul jocului sportiv, 8.300 de bilete de acces au fost deja puse la dispoziţia suporterilor oaspeţi", informează un comunicat al Jandarmeriei.

Accesul suporterilor lui Dinamo se va face doar prin intrarea situată pe b-dul Pierre de Coubertin, în timp ce intrările din b-dul Basarabia şi strada Maior Coravu vor fi rezervate suporterilor Stelei.

Intrarea în stadion, accesul publicului prin dispozitivele electronice de acces (turnichete), paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează cu agenţi ai societăţii de pază şi protecţie contractată de organizator.

Jandarmeria Capitalei recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces, şi să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"Jandarmeria Capitalei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice aşadar, spectatorii nu au voie să introducă în stadion astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă", se arată în comunicat.

De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Traficul rutier va fi restricţionat începând cu ora 18:00, progresiv, în funcţie de afluenţa publicului, după cum urmează: Strada Maior Coravu; Strada Vatra Luminoasă între Şoseaua Mihai Bravu şi Bulevardul Pierre de Coubertin; Bulevardul Pierre de Coubertin între Strada Vatra Luminoasă şi intrarea în stadion; Strada Tony Bulandra, între Strada Vatra Luminoasă şi rond Strada Maior Coravu; Strada Sergent Vasile Şerbănică, între Bulevardul Basarabia şi zona de acces Arena Naţională.

Mijloacele R.A.T.B. care circulă pe Strada Vatra Luminoasă şi au capăt de linie în rondul de pe Bulevardul Pierre de Coubertin vor fi deviate pe Strada Tony Bulandra, având capăt de linie la Depoul Vatra Luminoasă.

Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute până la defluirea totală a spectatorilor.

Rute ocolitoare vor fi Şoseaua Mihai Bravu – Şoseaua Iancului – Şoseaua Pantelimon; Bulevardul Unirii – Bulevardul Basarabia – Bulevardul Chişinău – Bulevardul Pantelimon.

Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor de autovehicule să evite deplasarea în zonă, să circule cu maximă atenţie, să folosească rutele ocolitoare şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea acestuia. 

Steaua are toate şansele să se simtă încă o dată în deplasare într-un meci disputat contra lui Dinamo pe Arena Naţională. Club gazdă în unicul derby de mâine seară, transmis în direct de Digi Sport 1, de la ora 21:00, Steaua reuşise până ieri după-amiază să vândă puţin peste 5500 de bilete. Acestea au fost oricum puse destul de târziu în vânzare, în condiţiile în care, până marţi, toate eforturile s-au concentrat pentru meciul cu City. De partea cealaltă, "câinii" anunţă spectacol total în tribune, cele peste 8000 de tichete puse la dispoziţie fiind deja epuizate. Conform informaţiilor Digi Sport, fanii dinamovişti s-au gândit să achiziţioneze bilete şi la tribuna a doua, însă în cele din urmă au renunţat la idee.

Peluza Cătălin Hîldan a rezervat 300 de bilete suporterilor din provincine, acestea urmând să se pună în vânzare sâmbătă, astăzi, de la ora 08:00. 

Sursa: digisport.ro