Ziua internațională a sărutului

Sărutul are o zi doar a lui când este celebrat așa cum se cuvine: Ziua Internațională a Sărutului, care se sărbătorește pe 6 iulie.

Sărutul este un gest simplu, dar cu atât de multe semnificații: poate mărturisi iubirea, pasiunea, dorința, prietenia, încrederea, respectul, venerația, recunoștința, dar și trădarea sau ipocrizia. Este pasional, părintesc, filial, frățesc, prietenesc, oficial sau formal.

E dat cu plăcere, furat, e cerut sau chiar bine vândut. De sărut s-au ocupat filosofi, istorici, antropologi, scriitori, pictori şi sculptori, cineaști și oameni de știință. Ideea unei zile dedicate sărutului le aparține britanicilor, iar Organizația Națiunilor Unite (ONU) este cea care a stabilit o zi în care acest cel mai tandru gest să fie celebrat în toată lumea: 6 iulie.

Sarutul este o tema intens dezbatută din toate punctele de vedere. Toti iubim sărutul, și tocmai de aceea va vom prezenta cateva lucruri inedite despre el.

1.    37% dintre bărbați țin ochii deschiși în timpul unui sărut, iîn timp ce 97% dintre femei îi țin închisi.

2.    Studiile au arătat ca aproape toți muschii din corp sunt puși în funcțiune atunci când doi oameni se sarută.

3.    Creierul nostru are niște neuroni specializati saă localizeze o pereche de buze, chiar și pe întuneric.

4.    O persoană obișnuită petrece aproximativ 14 zile din întreaga viață sărutîndu-se.

5.    Cel mai lung sarut din lume a durat 17 zile și zece ore jumatate și s-a petrecut in 1984, în Chicago.

6.    In Italia medievală, dacă doua persoane erau surprinse sarutandu-se, erau obligate să se căsătorească.

7.    Sărutul are și efect de calmant pentru durere. Asa se explica de ce atunci cand mamele le spun copiilor lor când se ranesc, ca îi sărută ca să treacă, prin miracol, durerea pare ca începe sa dispara.

8.    Într-o viata normal se estimeaza ca primim 25.000 de saruturi.

9.    13. Cel mai celebru sărut din filme este cel dintre Clark Gable și Vivien Leigh din pelicula Pe Aripile Vântului. Însa, în realitate, actrita a fost dezgustată de dintii falsi ai lui Gable, precum și de respirația acestuia, care duhnea a whisky.

10.    Un sărut care dureaza un minut poate arde 26 de calorii.