Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, celebrată la ALDE Pitești

De Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, seniorii ALDE Pitești au avut prilejul să se bucure de o socializare cu liderii ALDE. Vicepreședintele ALDE Andrei Gerea și președintele ALDE Argeș Simona Brătulescu au celebrat, împreună cu seniorii organizației municipale ziua dedicată celor care au pășit în etapa înțeleaptă a vieții. La discuțiile informale au participat și consilierii locali piteșteni, Daniel Florea și Ionuț Zidaru, precum și consilierii parlamentari și membrii biroului politic al ALDE Pitești și președintele Organizației de Femei ALDE Pitești, Eny Pavel.

„Sunt multe lucruri de făcut în țara noastră, atât pentru tineri, cât și pentru seniorii noștri. Din fericire, încă o mai am pe mama alături în viața mea, încă trăiesc cu aminitirile întâmplărilor trăite alături de tatăl meu. Românii au o vorbă, aceea că cine nu are bătrâni, să își cumpere. Am mai adus o serie de îmbunătățiri în viața seniorilor, guvernările din care ALDE a făcut parte au crescut semnificativ pensiile, dar cred că per ansamblu, viața noastră, a tuturor, inclusiv a persoanelor vârstince, poate fi îmbunătățită. Nu consider nicio secundă că persoanele vârstnice ar putea fi văzute drept asistați sociali sau o corvoadă pentru societate.
Dimpotrivă, în orice stat democratic, puternic, persoanele vârstnice sunt protejate, ajutate și menținute cât mai active în societate. Acest lucru încercăm să îl facem și la ALDE. Acești oameni au construit România pe care noi avem obligația să o dezvoltăm. Îmi doresc, știu că într-o vreme exista așa ceva, să avem din nou în Pitești, de exemplu, consiliul local al seniorilor. Poate că cei tineri ar spune că unele gândiri sunt demodate, dar de cele mai multe ori, experiența vine cu soluții pe care avântul tineresc le pierde din vedere. Îi salut pe toți cei care ne-au crescut, pe părinții, bunicii și străbunicii noștri și le urez tuturor sănătate și zile însorite!”
, a precizat Chestorul Camerei Deputaților, Andrei Gerea.