Ziua Internațională a Cititului Împreună - Școala Gimnazială Traian a acceptat provocarea

În fiecare an, la începutul lunii februarie, se sărbătorește Ziua Internațională a Cititului Împreună. Anul acesta Școala Gimnazială „Traian”  ne reamintește importanța lecturării poveștilor cu voce tare alături de copii, părinți, bunici. Cadrele didactice din școala Traian implicate în proiect, respectiv prof. înv. primar  Maria Elisabeta Negru, prof. înv. primar Maria Cecilia Iliescu, prof. înv. primar Nicoleta Băjan, directorul unităţii Olga Rațiu şi bibliotecara Irina  Radu s-au alăturat paginii de facebook  a proiectului: Ziua Internatională a Cititului Împreuna (ZICI) 2021 cu CIR.


Participanții au fost încurajați să selecteze o carte, să găsească prieteni în școală  și să citească cu voce tare astăzi, în data de 10 februarie 2021, la ora 10:00. Au fost “legaţi” prin citit elevi mai mici şi mai mari de la trei clase din cadrul Şcolii Gimnaziale Traian Piteşti, clasa I B, clasa II B și clasa a IV-a D, care au răspuns cu drag acestei provocări și au lecturat unul după altul din cărțile alese.

Indiferent de vârstă, cititul cu voce tare implică existența unui grup de persoane, a unei clase îndiferent de locația unde se desfășoară.

„Niciodată nu este prea târziu pentru a ne uni și promova cititul unei cărți sau pentru a ne depăna istorioare și snoave care să ajute la dezvoltarea limbajului și la învățarea social-emoțională sau mai bine zis care să ne încălzească sufletele.”, sunt de părere organizatorii.

Pentru că s-a revenit la școală, aceasta activitate s-a desfășurat în sala de clasă și online împreună cu mii de copii și sute de părinți, educatori, învățători, profesori, bibliotecari, librari și pasionați de lectură din întreaga țară, care fac parte din grupul Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) 2021 cu Citim Împreună România.