ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CEAIULUI!

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CEAIULUI!

Data de 15 decembrie este dedicată unei băuturi care ocupă locul doi în lume în topul băuturilor consumate, și anume ceaiul.
Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în anul 2005, în India, ca urmare a discuțiilor între mari producători de ceai. Această sărbătoare urmărește sensibilizarea cu privire la problemele legate de producția de ceai și modul în care cultivatorii mici ai plantațiilor de ceai, dar și consumatorii sunt afectați de comerțul mondial cu ceai.
Fără lichide, omul nu poate supraviețui mai mult de câteva zile. Apa a fost întotdeauna un catalizator în dezvoltarea omenirii, lipsa de apă a împiedicat în mod sistematic progresul. Astfel, în istoria omenirii, băuturile au marcat istoria politică și culturală a omenirii. Precum cafeaua, cola, berea, vinul sau romul, ceaiul și-a adus aportul său în schimbarea lumii. Astăzi, ceaiul este băutura cea mai consumată în lume, imediat după apă, după cum menționează site-ul alveus.ro.

Ceaiul este o băutură străveche, consumată de mii de ani, proprietățile sale terapeutice fiind descoperite în secolul al IV-lea î.H., când acesta făcea parte din consumul zilnic al locuitorilor din Birmania și Thailanda.