Ziua Înălțării Sfintei Cruci s-a transformat în Ziua Prăvălirii Sfântului Martir Nelu (video)

Vicepreședintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mânzână, s-a împiedicat pe scena Sărbătorilor Argeșului și Muscelului, exact în momentul în care președintele Dan Manu ținea un speach pe bază de vorbe. Prăvălirea lui Mânzână a fost, practic, cel mai important eveniment, căci a scos la iveală o serie de aspecte mai mult sau mai puțin previzibile, parte dintre ele urmând să le punctăm în cele ce urmează! De precizat că ziua prăvălirii va fi trecută în calendarul administrativ al județului cu cruce roșie, dar cu dezlegare la untdelemn și vin de buturugă. 

*În primul rând, este interesantă reacția lui Dan Manu, care nu a lăsat o secundă microfonul jos pentru a-i întinde o mână de ajutor tovarășului de partid și instituție. A făcut un pas către el, în intenția de a-l ajuta, probabil, după care s-a răzgândit, întorcându-se aproape cu spatele. Cu siguranță vorbim de un defect profesional: după atâția ani de IML, Dan Manu aștepta momentul autopsiei... 

„Dumnezeu nu doarme, păgânilor!” a fost auzită strigând Lavinia Năstase, care i-a acuzat pe păgânii de la CJ că tocmai pe 14 septembrie, de Ziua Înălțării Sfintei Cruci, când Sfinții Părinți au rânduit post pentru acest praznic, au rânduit nuntă mare cu brad, cu joc, cu mireasă și bărbierit de ginere, cu oaie și berbec la proțap. Să zică mersi Mânzână, a scăpat ieftin, deși cred că păcatul ăsta abia la alegerile viitoare o să atârne mai greu. 

*Aflată chiar în spatele lui Mânzână în momentul căzăturii, Maria Dinu, administratorul județului, a fost auzită râzând în sine. Dar râdea atât de tare, încât Mânzână trăiește și acum cu impresia că Maria însăși i-a pus piedică.  

*Aproape imperturbabil, din primul rând asistând, ÎPS Calinic a schițat o cruce scurtă, la nivelul bustului și a aprins o brichetă. Așa, preventiv, în caz că Nelu Mânzână își planificase să plece dintre noi neînchinat și fără lumânare...

*Potrivit unor martori oculari aproape credibili, în timpul căzăturii, lui Mânzână i-a ieșit tot PRM-ul pe nas. 

*După acest incident, președintele Dan Manu a inițiat un proiect de hotărâre potrivit căruia toți cei care urmează să urce pe scenă din partea instituției, de aici înainte, să fie testați cu etilotestul; cu excepția sa, firește, care știe să urce treptele și beat.

*Pentru că majoritatea celor care au comentat pe marginea acestui eveniment au declarat că plonjonul lui Mânzână este semn rău pentru PSD, vicele a decis să-și depună adeziunea la PNL. 

*Potrivit surselor noastre, în realitate, vicele Mânzână nu a făcut decât să verifice calitatea lucrărilor, motiv pentru care, după ce s-a ridicat, i-a transmis lui Dan Manu: „Șefu', au făcut treabă bună! Dacă scena nu s-a rupt înseamnă că au băgat lemn de calitate, nu pefeleu, ca anul trecut.”

 

 

Preluare: Săptâmanalul Ancheta, pamflet realizat în colaboararea cu Bitpress.ro