Ziua Imnului Național - sărbătorită în județul Argeș

Luni, 29 iulie, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a participat alături de alți reprezentanți ai administrației publice, la ceremonia militară și religioasă oficiată cu ocazia Zilei Imnului Național al României. Manifestarea a avut loc la Cercul Militar din Pitești și a cuprins o slujbă religioasă, o prezentare privind semnificația evenimentului, simbolistica versurilor și un scurt istoric al imnului național al României, precum și un program artistic cu cântece patriotice susținut de Corul Veteranilor. Ceremonia s-a încheiat cu intonarea Imnului Național al României, în acordurile Fanfarei "Argeșul" a Centrului Cultural Județean Argeș.

Ziua imnului naţional al României - "Deşteaptă-te române!", simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848, este sărbătorită an de an la 29 iulie, dată la care, în anul 1848, ''Deşteaptă-te române!'' a fost cântat pentru prima dată oficial, în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea.
Ziua imnului naţional al României a fost instituită în anul 1998, prin Legea nr. 99/1998, care prevede că această zi va fi marcată de către autorităţile publice şi de către celelalte instituţii ale statului, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative cu caracter evocator şi ştiinţific, în spiritul tradiţiilor poporului român, precum şi prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităţilor Ministerului Apărării Naţionale şi ale Ministerului de Interne.

La originea imnului naţional al României se află poemul patriotic ''Un răsunet'', scris de Andrei Mureşanu şi publicat pentru prima dată în numărul 25 din 21 iunie 1848 al suplimentului ''Foaie pentru minte, inimă şi literatură'', pe o melodie culeasă de Anton Pann.