Ziua și amenzile în Argeș! Verificările continuă

Comportamentul responsabil al tuturor cetățenilor are o importanță deosebită, în special în contextul actual. Polițiștii sunt în continuare la datorie, alături de celelalte structuri cu care se acționează în sistem integrat.

În ultimele 24 de ore, un număr de 203 efective de poliţie şi poliție locală au acţionat pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 29 de acţiuni punctuale (dintre care 26 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi 1 cu alte structuri). 

În cadrul activităților au fost verificate 1.443 de persoane, precum și 276 de autovehicule, dintre care 88 de mijloace de transport în comun.

De asemenea în ultimele 24 de ore, au fost verificate 140 de societăți comerciale, în cadrul a 127 de obiective/locaţii, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 169 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 19.500 de lei, după cum urmează: 

-143 de sancţiuni, în valoare de 14.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;

-25 de sancţiuni, în valoare de 5.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

În contextul epidemiologic actual, se recomandă în continuare tuturor cetăţenilor să nu se expună la riscuri, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, precum și să respecte interdicțiile cu privire la evenimentele private și cu privire la deplasarea/libera circulație (în intervalul 22:00-05:00).