Ziua și amenzile în Argeș! Verificările continuă!

Polițiștii, împreună cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, continuă acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zone aglomerate, la agenții economici, dar şi în mijloacele de transport persoane.

În ultimele 24 de ore, un număr total de 230 de poliţişti şi poliţişti locali au fost la datorie, pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfăşurate 42 de acţiuni punctuale, (dintre care 39 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri).

În cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 308 autovehicule, dintre care 84 de mijloace de transport persoane.

Au fost verificate 2.201 persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată, iar dintre acestea, 1.137 au fost persoane verificate în cadrul acţiunilor punctuale.

De asemenea, un număr de 122 de societăţi comerciale din 106 locaţii, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor organizatorice specifice, a programului de lucru, precum şi în privinţa respectării măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 134 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.000 de lei, după cum urmează: 

-122 de sancţiuni, în valoare de 18.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a erespectării măsurilor de protecţie individuală;

-2 sancţiuni, în valoare de 10.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a organizării de evenimente cu caracter privat, fără respectarea condițiilor de organizare;

-9 sancţiuni, în valoare de 2.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);

-o sancțiune, în valoare de 1.000 de lei, unei persoan care nu a respectat măsura carantinării la adresa declarată.

Evenimente private sistate de polițiști

În noaptea de 27 spre 28 decembrie, poliţiştii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au constatat că, la un restaurant era în desfășurare un eveniment cu caracter privat, cu participarea unui număr de persoane mai mare decât capacitatea.

Poliţiştii au limitat numărul de persoane aflate în incinta localului, de la 49 de persoane la 25, și au sistat desfășurarea evenimentului.

Ca urmare a celor constatate, administratorul localului a fost sancționat cu amendă în valoare de 8.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

 

De asemena tot în noaptea de 27 spre 28 decembrie, poliţiştii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au constatat că la un restaurant era în desfășurare un eveniment cu caracter privat.

În urma celor constatate, desfășurarea evenimentului a fost sistată, iar organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19.

 

• Nu a respectat carantina

În ziua de 28 decembrie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, care efectuau verificări la adresele persoanelor pentru care este instituită măsura izolării sau carantinării, au constatat că, la o adresă de pe raza localității Stâlpeni, un bărbat de 31 de ani, părăsise locuința în cauză.

Din verificări s-a stabilit că bărbatul, care se afla în carantină ca urmare a revenirii dintr-o țară pentru care este instituită această restricție, ar fi parasit adresa declarată, pentru a se deplasa pe raza municipiului Pitești.

Ca urmare a celor constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei cu Covid-19, iar situația a fost comunicată către DSP Argeș și C.J.C.C.I. Argeș.