Ziua și amenzile în Argeș! Verificările continuă


În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. 
Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 450 de persoane şi 74 societăti comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au legitimat 361 de persoane și au verificat 222 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 27 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1000 de lei. 

O sancţiune, în valoare de 500 de lei, a fost aplicată unui bărbat de 32 de ani, din Rociu, care nu a respectat măsura izolării.(Nu a fost găsit la adresa de izolare, în momentul verificărilor efectuate de poliţişti). Situaţia a fost comunicată D.S.P, bărbatul a mai fost sancţionat şi în data de 25.08.2020, pentru nerespectarea aceleiaşi măsuri.

În urma acțiunilor de control efectuate de jandarmii şi de pompierii argeşeni , nu au fost aplicate sancțiuni.

Oamenii legii transmit următoarele:

- CONTINUAȚI să RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și să  LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!
- EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joac
- RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!
- PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!
- La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție. 
- La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.