Ziua și amenzile în Argeș! Aproape 3.000 de persoane verificate în ultimele 24 de ore!


Aproape 3.000 de persoane, peste 100 de firme și peste 300 de autovehicule au verificate în ultimele 24 de ore, în cadrul activităților desfășurate de polițiștii argeșeni, împreună cu polițiștii locali și celelalte structuri care acționează în sistem integrat, pentru prevenirea și limitarea infectării cu coronavirus.

Respectarea recomandărilor medicale are o mare importanță în această perioadă, în care este de aşteptat ca revenirea la condiţiile normale să rezulte ca efect al campaniei de vaccinare, în condiţiile continuării unui comportament responsabil din partea tuturor. 

Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, se face pentru limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS CoV-2, pentru care poliţiştii, alături de celelate structuri cu care se acţionează în sistem integrat, vor fi în continuare la datorie.

Pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19, au acționat, în ultimele 24 de ore, un număr total de 260 de efective de poliție, împreună cu polițiștii locali, care acționează în context sub coordonarea polițiștilor. 

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri), în cadrul cărora au fost verificate 2.864 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 332 de autovehicule, dintre care 100 de mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 135 de locații au fost verificate, iar în cadrul acestora, 119 societăți comerciale.

Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 142 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 22.000 de lei, după cum urmează: 

-133 de sancţiuni, în valoare de 18.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-9 sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).