Ziua Drapelului Național al României sărbătorită în cadru festiv la Pitești

În fiecare an, pe data de 26 iunie, se sărbătorește Ziua Drapelului Național, această zi fiind proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998.

Conform legii, această zi trebuie marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

În acest context, în cadru festiv și muzică de fanfară, Drapelul României a fost arbotrat de ziua Lui pe Catargul Centrului Militar din Pitești.

,,Sub faldurile lui am jurat credință patriei și poporului nostru și cu mândrie îl purtăm alături de noi în fiecare misiune!
Drapelul reprezintă jertfa și sacrificiul înaintașilor noștri, dar și promisiunea noastră că îi vom duce mai departe măreția și tradiția!,, menționează reprezentanții ISU Argeș.

Drapelul naţional este unul din cele trei simboluri naţionale ale României, parte a identităţii naţionale, alături de Stema naţională şi Imnul naţional.

Drapelul României este tricolor: roşu vermillon, galben crom şi albastru cobalt, plasate vertical, albastrul fiind aşezat la lance, galben la mijloc şi roşu în exterior.

În îndelungata istorie a ţării, drapelul României nu a suferit transformări majore, cu excepţia proporţiilor şi poziţiilor culorilor.

 

Sursa foto: ISU Argeș