Ziua cea mai lungă! Primarii din localitățile-focar vin la Prefectură!

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență urmează să decidă dacă se aplică masura carantinării în județul Argeș. Conform anunțului initial, 12 localități în care s-a depașit procentul de 3 bolnavi/1000 locuitori sunt în vizorul autorităților. Localitațile anunțate săptămâna trecută sunt: Pitești, Mioveni, Ștefănești, Costești, Bălilești, Bascov, Brăduleț, Buzoești, Davidești, Micești, Stâlpeni și Vulturești.

CITEȘTE ȘI ... Ziua cea mai lungă! Primarii localităților vizate: Nu am știut nimic! A fost zero comunicare!

În weekend însă, prefectul de Argeș a făcut public faptul că se vorbește deja despre un top 20 de orașe și comune și că ziua de azi va debuta cu întâlniri cu primarii din respectivele comunități. Aceste întâlniri vor fi organizate de dimineață în două serii: prima cu edilii din top 10 localități, a doua cu cei din top 20. Primarii sunt așteptați să comunice ce măsuri au aplicat în localitățile lor și ce urmează să facă pentru a opri răspândirea bolii.

CITEȘTE ȘI ... Ziua cea mai lungă! Președintele CJ:„E uşor să carantinezi, dar consecinţele sunt inimaginabile!”

Pe de alta parte, cei mai mulți dintre conducătorii localităților susțin că au fost luați ca din oala cu anunțul privind riscul de carantinare și că, până la acel anunț, nicio autoritate medicală sau publică nu le-a comunicat niciodată situația din localitățile lor, numărul de cazuri și proceduri de lucru.

După cele două întâlniri cu primarii, se așteaptă reunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, organism de comandă a crizei medicale la nivelul căruia se va discuta aplicat situația fiecarei localități vizate și se va vota pro sau contra carantinării lor.