Ziua cea mai lungă! Președintele CJ:„E uşor să carantinezi, dar consecinţele sunt inimaginabile!”

De când au început să crească în mod galopant cazurile de COVID 19 de la nivelul judeţului Argeş, ajungând ca în ultima săptămână să avem zilnic circa 100 de noi depistaţi, se tot vorbeşte de carnatinarea judeţului. Nu avem judeţ închis, dar sunt în monitorizate, sub ameninţarea carantinării, 12 localităţi.

CITEȘTE ȘI .... Ziua cea mai lungă! Primarii localităților vizate: Nu am știut nimic! A fost zero comunicare!

Problema s-a tranşat într-o şedinţă lungă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), ce s-a desfăşurat miercuri, 22 iulie.

CITEȘTE ȘI ... Ziua cea mai lungă! Primarii din localitățile-focar vin la Prefectură!

La puţin timp după încheierea acestuia, preşedintele CJ Argeş, vicepreşedinte în CJSU, ne-a explicat cum s-a ajuns la nominalizarea localităţilor respective:

„Tema a fost dacă luăm decizia de a carantina sau nu anumite localităţi, principiul fiind cel enunţat de premier: 3 cazuri la mia de locuitori. Îndeplinind numai criteriul ăsta avem 12 localităţi. S-a  luat iniţial în discuţie carantinarea, încă de pe 23 iulie, a 3 localităţi: Buzoieşti, Vultureşti şi Ciomăgeşti. Se puteau închide chiar toate cele 12. Au fost păreri şi păreri, iar în urma discuţiei s-a ajuns la decizia de monitorizare a localităţilor nominalizate. E uşor să carantinezi, dar consecinţele sunt inimaginabile. Am propus şi s-a aprobat să tragem un puternic semnal de alarmă şi să determinăm implicarea comitetelor locale, a primarilor şi a instituţiilor de control, să supravegheze respectarea regulilor. Ca de exemplu locurile de joacă: sunt închise, dar sunt pline de copii. Luni (n.r. - 27 iulie) vom lua o decizie, în funcţie de ceea ce se va constata în urma monitorizării.” - a precizat Dan Manu. 


Preluare Saptamanalul Ancheta