ZINCA sau BRĂTIANU? Ce liceu a câştigat războiul promovabilităţii?

Concurenţa dintre cele două prestigioase licee din Piteşti este de notorietate, la fiecare examen rezultatele elevilor fiind prilej de luptă a orgoliilor. După afişarea notelor finale la Bacalaureat, Colegiul Naţional „I.C. Brătianu” are 330 de elevi promovaţi din 338, în vreme ce la Colegiul Naţional „Zinca Golescu”  au promovat 302 din cei 305 absolvenţi.

Aşadar, ca şi anul trecut, „Zinca” reuşeşte să obţină un procent de promovabilitate mai bun (99,01%) decât eternii rivali de la „Brătianu” (97,63%). Mai mult, Colegiul „Brătianu” este surclasat şi de „Vlaicu Vodă” din Curtea de Argeş, unde 208 din cei 213 absolvenţi au luat bacul, rezultând o promovabilitate de 97,65%.

Încă 3 copii de 10 la bac!

Contestaţiile au crescut şi numărul mediilor de 10 obţinute la nivelul judeţului. Astfel, dacă înainte de contestaţii Argeşul avea 6 absolvenţi cu 10 pe linie la bacalaureat, astăzi, după afişarea rezultatelor finale, numărul lor a ajuns la 9. Cei trei tineri care au primit media 10 după contestaţii învaţă toţi la licee din Câmpulung, doi fiind de la „Dan Barbilian” - Idor Diana Ioana şi Sasu Sorina Georgeta - şi unul de la „Dinicu Golescu” - Dascălu Sandra Maria.