Zi neagră! S-a stins pictorul Augustin Lucici! Fusese confirmat cu COVID-19

Veste tristă, a murit pictorul Augustin Lucici, artistul care a promovat oraşul Piteşti în toată ţara şi în străinătate. Se pare că artistul a murit în urma infectării cu noul coronavirus. În ultimele două săptămâni, artistul a fost internat la secția ATI, fiind intubat.

A fost un pictor noncomformist, care a impresionat mii de oameni  prin creaţiile sale. Augustin Lucici nu a fost numai pictor ci şi publicist. 

Augustin Lucici a fost un pictor nonconformist care a început să picteze la vârsta de 5 ani, fiind îndrumat către această artă de mama lui. Pe parcursul studiilor, talentul său s-a format cu ajutorul unor mari profesori: Aurel Calotă, Gheorghe Pantelie, Costel Badea, Lucia Ioan. 

„ Am creat multe tablouri şi înainte de Revoluţie şi am primit o mare apreciere şi atunci. Nu am fost contestat chiar dacă eram noncomformist. Bineînţeles, atunci când primeam vreo comandă anume pentru familia Ceauşescu trebuia să mă comformez. Până în ziua de azi am expus lucrări peste tot în ţară dar şi în galerii din străinătate: Franţa, Polonia, Luxembourg. Însă, nu mi-am uitat niciodată oraşul de origine, Piteşti,  pe care îl reprezint cu mândrie oriunde în lume. Am încercat să fiu un exemplu mereu.”, afirma pictorul pentru o publicație națională în urmă cu ceva timp.

Pictorul piteştean, pe lângă creaţiile sale pe pânză, mai era și şeful Galeriei de Artă „Rudolf Schweitzer – Cumpăna” Piteşti. 

Picturile sale au fost inspirate din natură şi din viaţa de zi cu zi. În atelierul său, situat la etajul Galeriei de Artă, Augustin Lucici a dat naştere unor peisaje şi portrete superbe. 

Subiectele lui preferate,  pe care le transpunea pe pânză au fost florile şi oraşul Piteşti.

„M-a pasionat foarte mult Piteştiul. Este un oraş pe care îl iubesc şi îl admir foarte mult.”, recunoaştea artistul.

„Drum lin spre lumină, iubitul meu soț și părinte…”, a postat pe facebook soția artistului, designerul Stela Lucici.