Daniel Chițoiu, pus oficial sub învinuire în dosarul accidentului de la Zamfireşti

UPDATE, ora 14:00

Daniel Chițoiu a părăsit Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș fără să dea prea multe declarații, răspunzând scurt la întrebările jurnaliștilor.
„Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una”, a declarat fostul ministru ALDE.

În urma primelor audieri, Daniel Chițoiu este pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului din localitatea Zamfireşti în care doi oameni s-au pierdut viața.

Conform Digi24.ro, întrebat dacă vorbea la telefon în momentul impactului, el a răspuns că „Nu”. „Nu declar nimic acum”, a spus fostul ministru despre declarația martorului principal, șoferul care se afla chiar în spatele lui și care a declarat că l-a văzut pe demnitar intrând pe contrasens. Întrebat cum de se afla în picioare imediat după accident, iar apoi a fost dus la spital pe targă, Daniel Chițoiu a spus: „Mi-am revenit în momentul acela”.

 

Zi decisivă pentru fostul ministru al Economiei, Daniel Chiţoiu. Implicat pe 26 decembrie într-un accident rezultat cu decesul a două persoane, Daniel Chiţoiu a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, acolo unde este citat pentru audieri.

Dosarul accidentului a fost preluat de Parchetul Tribunalului Argeş în data de 6 ianuarie. Decizia de preluare a dosarului "are în vedere intensa reflectare în mass-media" a acestui caz și "calitatea de membru în organele de conducere ale unei formaţiuni politice a unuia din șoferii implicaţi în accident". 


 

CITEȘTE ȘI ... Primele imagini din operaţia în care o piteșteancă a luat foc la Floreasca

Fostul ministru, conform instanței, este urmărit penal in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Potrivit Parchetului General, în 30 decembrie conducerea Parchetului Tribunalului Argeş a dispus preluarea dosarului în care se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în legătură cu accidentul care a avut loc în 26 edecembrie, în jurul orei 12:10, pe DN7, în apropierea localităţii Zamfireşti, județul Argeş. 

 

Reamintim că Daniel Chițoiu conducea o mașină Audi și s-a lovit frontal cu un autoturism Logan. Doi oameni care se aflau în Logan au murit, fiind vorba despre soții Pristavu, Haralambie și Elisabeta, proprietarii magazinului de stofe Nirvana. De asemenea, o femeie de 71 de ani din Zamfirești, care se afla pe bancheta din spate, a fost rănită. (CITEȘTE AICI)