ZI DE GREVĂ ÎN AEROPORT! Planurile românilor pentru minivacanța ar putea fi date peste cap!

O treime dintre zboruri vor fi dirijate, adică doar un avion din trei va decola. Aşadar, dacă aveţi bilete la vreo companie aeriană, verificaţi dacă respectiva cursă mai e valabilă.

Haosul s-ar putea prelungi toată ziua, deşi sindicaliştii sunt optimişti şi spun că, se va găsi o soluţie, în câteva ore. Există şi varianta în care protestul să rămână la nivel de intenţie.

ROMATSA a contestat greva în instanţă, iar procesul se judecă în această dimineaţă, de la ora 8.30.

Principala solicitare a sindicaliştilor ROMATSA este întocmirea unui nou plan de perfomanţă care să nu afecteze compania. Asta în condiţiile în care Comisia Europeană impune reducerea tarifelor percepute de controlorii de trafic aeroporturilor, ceea ce ar putea duce la scăderea veniturilor.

În plus, sindicaliştii ROMATSA spun că mai au nevoie de încă 89 de angajaţi în acest an, având în vedere creşterea traficului pe aeroporturile din România. Lipsa angajaţilor este doar una dintre cele 50 de revendicări pe care sindicaliştii le mai au de discutat cu ministrul Transporturilor.

Cei care au planuri de călătorie trebuie să se intereseze din timp la companiile aeriene dacă zborul va fi operat sau nu. Dacă aeronava nu va decola, atunci pot cere companiei aeriene să îi mute pe alte zboruri, fie în aceeaşi zi, fie în zilele următoare, ba chiar şi pe cursele unor companii aeriene partenere. Mai dificil este pentru cei care au bilete la companiile low cost, deoarece aceştia nu pot fi rerutaţi decât pe zborurile aceleiaşi companii în zilele următoare în funcţie de numărul de locuri disponibile.

Pe perioada grevei vor fi dirijate doar o treime dintre zboruri. Dacă greva va dura o zi întreagă vor fi afectate în jur de 2.000 de zboruri.

Sursa: digi24.ro