Zi cu cer noros și precipitații în cea mai mare parte a țării

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, pe 6 decembrie vom avea parte de valori termice neobișnuit de mari pentru intervalul în care ne aflăm, dar sunt semnalate înnorări persistente și cantități însemnate de precipitații în cea mai mare parte a teritoriului.

La munte vor predomina ninsorile, iar în Dealurile Subcarpatice vor apărea precipitații mixte, în special pe timpul nopții, când se va resimți și o ușoară răcire a vremii. De asemenea, la primele ore ale dimineții pot apărea condiții de ceață.

În regiunile estice, sudice, sud-vestice, precum și în cele montane, vremea va fi închisă cu înnorări persistente și ploi pe arii restrânse, în special în Banat și Oltenia, unde se pot cumula cantități de apă mai însemnate.

În restul teritoriului, răcirea vremii se va resimți cu precădere pe timpul nopții, când cerul va fi variabil, cu posibile precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță pe arii restrânse. De asemenea, izolat se pot semnala condiții pentru polei.

Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, dar mai susținute la munte, cu rafale de peste 80-100 km/h în Carpații Meridionali și peste 55-65 km/h în sudul Banatului.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între 4 și 14 grade Celsius, cu posibile scăderi în Moldova. Minimele vor fi cuprinse în marea lor majoritate între -4 și 6 grade.

În Capitală, meteorologii anunță cer temporar noros în ziua alegerilor parlamentare, cu o maximă de 8 grade Celsius. Totodată, vântul va sufla cu o viteză de până la 24 de km/h, în timp ce umiditatea va atinge pragul de 88%.