Pădurari la furat de lemne, printre zecile de hoţi prinşi în pădurile din Argeş

UPDATE:

Poliţiştii din Argeş informează că, în cadrul unei operaţiuni pentru combaterea tăierii, sustragerii şi comercializării ilegale de material lemnos, au fost depistate 25 de persoane cu vârste între 18 şi 76 de ani, care au tăiat sau transportat materiale lemnos pe drumurile publice cu autoutilitare sau atelaje fără documente de provenienţă. Au fost aplicate 26 de amenzi în valoare de 52.805 lei şi a fost confiscat tot lemnul, care apoi a fost predat ocoalelor silvice competente.

În cadrul acţiunii, poliţiştii argeşeni precizează că, printre cei prinşi cu lemn furat se aflau şi doi angajaţi silvici, care făceau parte dintr-un grup de opt persoane, amendat de poliţişti.
Unul dintre angajaţii silvici, Adrian O., de 21 de ani, din Corbi, conducea o autocamionetă Dacia încărcată cu lemn de răşinoase, pentru care nu a putut prezenta documente legale. Din verificări a rezultat că tânărul este angajat silvic şi că maşina avea inspecţia tehnică periodică expirată. Cel în cauză a fost amendat cu 3.305 lei, lemnele şi motofierăstrăul i-au fost confiscate, iar certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numerele camionetei i-au fost retrase.

Poliţiştii precizează că vor continua controalele.

Sursa: observator.tv

 

25 de persoane au fost depistate de polițiștii argeșeni, în perioada 4-10 noiemnrie, în timp ce tăiau sau transportau material lemnos fără a deține documente legale.

Acțiunea a avut loc pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos. Au fost aplicate 26 de amenzi, în valoare totală de 52.805 de lei.

De asememea, au fost confiscate două motoferăstraie, cantitatea de aproximativ 37 de metri cubi material lemnos de diverse esenţe, care a fost predată ocoalelor silvice competente, și au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numerele de înmatriculare.