Zeci de argeșeni - emigranți ilegali șantajați în SUA!

Patru clanuri din Craiova încearcă în fiecare an să treacă ilegal sute de români de etnie romă peste granița americană – dintre Mexic sau dinspre Canada. Dacă sunt prinși, invocă discriminarea etnică din România și cer azil. Nu prea convingător. Dacă nu sunt prinși, migranții ilegal sunt puși la cerșit, la furat, pentru ca șefii clanurilor să-și recuperze „investiția”. DIICOT și FBI au capturat recent 250.000 de dolari în Craiova. 
Clanurile ajung chiar și la sechestrare de persoană și amenințări cu moartea dacă nu-și primesc banii. 

 Interesant este că în 2016 au fost prinși 2.018 români migranți ilegal, dintre care 2.006 au intrat prin Mexic. Principalele județe de unde provin migranții sunt Dolj și Vâlcea, la care se adaugă Mehedinți și Argeș. 
Cum se explică acest fenomen? În 2012-2013, DIICOT, FBI și poliția mexicană au documentat rețelele craiovene Sărdaru și Chiciu. Ei au fost trimiși în judecată în România, în 2015 procesul s-a încheiat cu un eșec pentru acuzare, iar în 2016 a urmat explozia de imigranți descoperiți ca ilegali. 

 


 

 

Într-una din interceptările făcute, anchetatorii au descoperit că rețeaua de traficanți din Craiova controla și un magistrat din San Diego. 
Într-o convorbire, un locotenent în rețeaua Sărdaru – pe nume Luis -, discută cu Dan, un traficant român din California, despre câțiva compatrioți transportați de rețea și care ajunseseră în procedura cererii de azil politic. Miza nu era neapărat ca argeșenii să primească azil, cât să fie eliberați, ca să poată dispărea. 


LUIS: Vezi că am doi acolo la San Diego și s-ar putea să fie nevoie de intervenție.
 Dan: Știu, sunt din Pitești, îi am deja. Am sunat ieri la șerif, sunt la FEDERAL. Cred că mâine le ia nu știu ce interviu și o să-i transfere la EMIGRATION după aia. 
LUIS: Fii atent că CARDENAS este rudă cu judecătorul sau cu procurorul, am înțeles. 
Dan: Știu, sunt cumnați cu judecătorul. 
LUIS: Și ce dracu-i ține atâta și nu-i scoate, mai vrea bani, ce vrea?
 Dan: Nu. Îți mai spun un secret, care nu l-ați știut, Pușcăria aparține tot familiei lor. 
LUIS: EL CENTRO? 
Dan: Ia, e private. Aia nu e FEDERAL BUILDING. Guvernul plătește bani pentru fiecare dintre ei, care înseamnă aproape 10.000 pe lună. 
LUIS: Fir-ar a dracu, și acum ăștia au săptămâna viitoare. 
Dan: Ia, joi o să mă duc din nou să văd ce e acolo. Eu am de gând, și o să-i spun așa printre două vorbe, că dacă nu se întâmplă nimic cu ei, că dacă iar iau amânare, o să vorbesc cu news-urile. Sunt CHANEL ELEVEN, CHANEL THIRTEEN, să iasă news-urile. Care-i problema cu ăștia de-i ține atât de mult? 
LUIS: Păi n-a ținut pe nimeni în istorie, că de când ne cunoaștem noi, pe nimeni n-a ținut așa de mult. 
Dan: Vezi, pur și simplu e bătaie de joc.