Zeci de amenzi și avertismente date argeșenilor în ultimele 24 de ore!


În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Polițiștii argeșeni au verificat în ultimele 24 de ore, 405 de persoane si 81 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au fost legitimate 381 de persoane și  au fost verificate 228 de autoturisme. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate  24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de  1000 de lei.

Totodată, în urma acțiunilor de control efectuate de  pompieri, au fost verificate 8 instituțíi publice, 4 societăți comerciale și 242 de persoane fizice; dintre acestea din urma 9 au fost surprinse că nu respectau măsurile de protecție individuală în spații închise și au primit avertismente.

În urma acțiunilor de control efectuate de jandarmii argeșeni,  au fost aplicate o amendă în valoare de 500 de lei și 3 avertismente persoanelor care nu au purtat masca de protecție, în conformitate cu prevederile legale.

Oamenii legii recomandă următoarele            

- CONTINUAȚI să RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și să  LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!
- EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!
- RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!
- PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!
- La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.
- La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.