Zeci de amenzi date în ultimele 24 de ore pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară impuse

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 496 de persoane si 18 societati comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au legitimat 238 de persoane și au verificat 152 de autoturisme, în cadrul acțiunilor punctuale. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 2 500 de lei.

În urma acțiunilor de control efectuate de jandarmi, nu au fost aplicate sancțiuni.

De asemenea, pompierii argeșeni au verificat 15 societăți comerciale și 229 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 17 au fost surprinse nerespectand masurile de protecție individuală în spații închise. Reprezentanții ISU Argeș au aplicat o amnedă în valoare de 500 de lei și 16 avertismente.

Recomandări pentru populație:

- CONTINUAȚI să RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și să LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!

- EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

- RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!

- PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!
                 
La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

Totodată la linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.