Zeci de amenzi date în Argeș în ultimele 24 de ore! Verificările continuă!

Grupul de lucru constituit in vederea respectarii normelor legale impuse pe perioada stării de alerta prin Ordinul prefectului nr.258/2020 a continuat actiunile de control.

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. 

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 786 de persoane si 54 societati comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au legitimat 289 de persoane, precum si 185 de autoturisme. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3 500 de lei.

Totodata, în urma acțiunilor de control efectuate de jandarmi, au fost aplicate 13 amenzi contraventionale, in valoare de 6 500 de lei, și un avertisment unei persoane care nu a purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale.

De asemenea, pompierii argeșeni au verificat 3 societăți comerciale și 142 de persoane fizice. Dintre acestea din urmă, 3 au fost surprinse nerespectand masurile de protecție individuală în conformitate cu prevederile legale, fiind sanctionate cu avertisment.

Instituția Prefectului – Județul Argeș solicită cetățenilor precauție, evitarea creării de aglomerații și a deplasărilor inutile, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală.