Zeci de amenzi date argeșenilor în ultimele 24 de ore! Verificările continuă

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate, în mod integrat, de către Grupul de lucru constituit prin Ordinul prefectului nr.258/2020, acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2. 

Astfel, verificările în mijloacele de transport în comun, în complexele comerciale și în zonele aglomerate continuă. 

Polițiștii, jandarmii, polițiștii locali și pompierii argeșeni au verificat respectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au verificat 396 de persoane si 32 societati comerciale cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, au  legitimate 245 de persoane și  au fost verficate 162 de autoturisme. 

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 39 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10 000 de lei.

Totodata, în urma acțiunilor de control efectuate de  jandarmi, a fost aplicată o amendă contraventională, in valoare de  500 de lei  și un avertisment unei persoane care nu a purtat masca de protecție în conformitate cu prevederile legale. 

În urma acțiunilor de control efectuate de pompierii argeșeni, nu au fost aplicate sancțiuni.

Oamenii legii recomandă următoarele:

- CONTINUAȚI să RESPECTAȚI regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și să  LIMITAȚI, la maximum, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă!
- EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!

- RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!
- PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați! 

- La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.
- De asemenea la linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.