Workshop la Universitatea din Pitești:

Universitatea din Pitești organizează în data de 17 octombrie, începând cu ora 10:00, în Sala de Festivități din Corpul Central, un workshop intitulat "Energie pentru viitor. Reactoare nucleare de Generație IV. ALFRED". Workshop-ul are drept scop creșterea vizibilității capacității de Cercetare-Dezvoltare din domeniul energeticii nucleare. 
 
În acest sens, prorectorul UPIT pentru Cercetarea Științifică și Competitivitate, prof.univ.dr.ing.Eduard-Laurențiu Nițu va susține o prezentare referitoare la programele de cercetare științifică derulate în cadrul Universității din Pitești. La eveniment vor participa cadre didactice și studenți de la toate facultățile din cadrul Universității Pitești, cu activități de cercetare științifică în domeniul Energeticii Nucleare, și invitați de la Institutul de Cercetări Nucleare (ICN) Pitești. 
 
De asemenea, Șerban Constantin Valeca, coordonator al programului de master Materiale si Tehnologii Nucleare în cadrul Universității Pitești și fost Ministru al Cercetării și Inovării va fi invitatul special în cadrul evenimentului.