WI-FI gratuit în 10 puncte ale localității Albeștii de Argeș!

Albeștii de Argeș se digitalizează. Cetățenii se bucura de wi-fi gratuit, fiind deja montate echipamente în 10 puncte ale localității. Uniunea Europeană a pus la dispoziţia administraţiilor publice 14,2 milioane de euro pentru furnizarea de internet gratuit în comunităţile locale. Inițiativa WiFi4EU promovează accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice precum parcurile, piețele și clădirile publice, bibliotecile, centrele de sănătate și muzeele, peste tot în UE.

Proiectul a fost realizat cu ajutorul unui cupon valoric în valoare de 15.000 euro, ce poate fi utilizat pentru instalarea de echipamente Wi-Fi în spații publice de pe teritoriul localităţii.

Primăria Albeştii de Argeş este beneficiara unui astfel de grant, fiind semnat anul trecut acordul de grant prin mecanismul pentru interconectarea Europei ( MIE) privind actiunea WiFi4EU cu Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele (INEA), de la Bruxelles, acord prin care comuna argeşeană beneficiază de grantul pentru acţiune ce are valoarea maximă de 15.000 euro și ia forma unei contribuţii forfetare (cupon valoric).