WhatsApp nu va mai fi disponibil pentru toți utilizatorii

Veste proastă pentru mii de utilizatori ai aplicației WhatsApp. Se pare că în următoarea perioadă, aplicația nu va mai disponibilă pe toate telefoanele mobile. Anunțul a fost făcut chiar de companie.

Astfel, aplicația whatsApp nu va mai fi disponibilă pe telefoanele care au versiuni vechi de Android și iOS.

Motivul este cauzat de expunerea la riscurile de securitate.

„Pentru cea mai bună experiență, vă recomandăm să folosiți ultima versiune de iOS sau Android, disponibilă pentru telefoanele dumneavoastră”, se arată într-o postare pe blogul WhatsApp.

Care sunt telefoanele vizate
 

Aparatele iOS care vor avea de suferit sunt cele care rulează iOS 8 sau versiunile mai vechi. Utilizatorii care dețin un iPhone 4 sau mai vechi nu vor mai putea utiliza aplicația WhatsApp.

Reprezentanții WhatsApp spun că măsura este necesară pentru a proteja securitatea utilizatorilor. Telefoanele cu sistem Android 2.3.7 sau mai vechi, dar si iPhone iOS 8 sau mai vechi sunt cele vizate de măsura celor de la WhatsApp.

„WhatsApp în mod clar nu a avut altă opţiune decât să se asigure că serviciul său rămâne sigur, cu toate acestea se confruntă cu efectul secundar ca aplicaţia nu mai este compatibilă cu smartphone-urile mai vechi”, a declarat analistul CCS Insight, Ben Wood.

 

 

Sursa: capital.ro