Watman II în Argeș - Proiectul care va reduce riscurile cauzate de inudații

Prefectul Emilia Mateescu s-a întâlnit marți, 27 aprilie 2021, cu reprezentații Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea și cu reprezentați ai primăriilor din județul Argeș pentru a discuta implementarea proiectului Watman II. Acesta reprezintă un sistem de management al apelor ce va reduce semnificativ riscurile cauzate inudații în România. Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană și presupune adoptarea unor măsuri care să prevină inundațiile și să realizeze infrastructura necesară pentru reducerea efectelor distructive cauzate de inundații. 

CITEȘTE ȘI ... (video) Câine chinuit de mai mulți copii, la Pitești. Polițiștii au intervenit


Pentru ca acest lucru să fie posibil, reprezentanți ai European Funds Invest și ai Administrației Naționale Apele Române au solicitat ca unele autorități publice locale să emită hotărâri de consiliu local prin care să poată fi date în administrarea A.N.A.R (pe durata investiției) spațiile sau suprafețele de teren necesare amplasării stațiilor de avertizare-alarmare, conform proiectului. 

CITEȘTE ȘI  ... Începe vaccinarea cu caravanele mobile în Argeș. Primele localități: Bogați și Leordeni


Prefectul Emilia Mateescu a atras atenția asupra faptului că multe localități din județul Argeș se află pe cursul unui râu, în aval de baraje. Astfel, în cazul unor calamități naturale, populația acestor localități ar fi pusă în pericol. Din acest motiv, apreciază că un sistem de apărare națională în care cetățenii să poată fi avertizați în timp util este essential și poate salva mii de vieți. 
Autoritățile locale s-au arătat cooperante și receptive la informațiile discutate în ședința de astăzi.

CITEȘTE ȘI   ... Foi matricole ale unor argeșeni - falsificate. Directorul unei școli este suspect


S-a concluzionat că intâlnirea a fost benefică pentru demersurile care urmează să fie făcute atât de administrațiile locale, cât și de Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea. Reprezentanții acesteia din urmă au apreciat pozitiv importanța implicării prefecturii, facilitată prin intermediul prefectului Emilia Mateescu.


Prefectul a asigurat autoritățile implicate de sprijinul său în ceea ce privește eventualele probleme de natură juridică și și-a arătat deschiderea de a îndruma și oferi consultanță în acest sens pentru ca proiectul să fie implementat cât mai curând.