Vremea se va răci accentuat și va ploua în aproape toată țara

Vremea se va rãci accentuat şi în special în regiunile intracarpatice va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în cea mai mare parte a ţãrii. 

În zonele de munte vor predomina ninsorile, iar în cursul nopţii se vor semnala precipitaţii mixte, local în Maramureş, Transilvania şi pe arii restrânse în Crişana. Prin cumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 15-20 l/mp şi izolat 25-30 l/mp. 

Vântul va sufla moderat, cu intensificãri la munte, pe creste rafalele de 60-70 km/h viscolind ninsoarea şi spulberînd zãpada, iar cu viteze în general de 40-50 km/h şi în celelalte zone, cu probabilitate mai mare în sudul şi sud-estul teritoriului. 

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 5 şi 12 grade, iar cele minime între -1 şi 8 grade.

În București, vremea se va rãci accentuat. Cerul va fi mai mult noros şi, îndeosebi în cursul zilei, vor fi intervale în care va ploua, mai ales sub formã de aversã. Vântul va sufla moderat, cu intensificãri în prima parte a intervalului, când rafalele vor atinge 40-50 km/h. Temperatura maximã se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimã va fi de 4-5 grade.

Sursa: stirimeteo.com