Vremea se schimbă brusc! ANM anunță ninsori și viscol

Deși ultimele zile au fost mult mai călduroase decât normalul acestei perioade, meteorologii anunță o schimbare bruscă a vremii. Potrivit meteorologului Mihai Timu, „temperaturile vor scădea, urmând să apară și ninsorile, în unele zone se va depune un strat consistent de zăpadă, iar vântul va sufla în rafale cu peste 100 de kilometri, viscolind zăpada”, a explicat acesta la Digi 24.

Vremea se va răci marți, mai întâi la munte, unde vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare, urmând ca aceste fenomene meteorologice să se extindă în toată ţara. În celelalte zone vor fi, iniţial, ploi, începând ca, de miercuri, să fie înlocuite de ninsori care vor cuprinde Maramureşul, Transilvania şi nordul Moldovei. Miercuri seară, va începe să ningă în jumătatea de sud a ţării.
 
De asemenea, temperaturile nu vor mai depăşi maxima de 7 - 8 grade Celsius. Noaptea va fi ger, maximele fiind de minus 10 grade Celsius.

Totodată, Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic și precipitații, mai ales ninsoare, valabil luni, între orele 10.30 și 23.00 în județele montane.