Vremea se răcește brusc! Urmează temperaturi sub zero grade

Dacă până acum toamna nu a dat semne că își intră în drepturi și ne-am bucurat de temperaturi ridicate, vremea se va schimba brusc în următoarele ore. Potrivit meteorologilor, toate zonele țării sunt vizate de această schimbare, dar în special partea nordică va fi cea mai afectată.

Vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru această perioadă, din cauza unui val polar care traversează România. În nordul țării, noaptea, temperaturile vor ajunge la minus 4 grade.

"De joi, masa de aer rece se instaleaza in mai toate regiunile si temperaturile vor fi mai scazute decat in mod normal pentru aceasta perioada. (...) Pare ca, pe timpul zilei, cel mai rece ar fi in ziua de joi, in conditiile in care in sud si sud-est vor fi si ceva innorari, iar temperaturile nu vor mai urca foarte mult.

Noptile vor fi din ce in ce mai reci, cu temperaturi intre 4 si 10 grade, in noptile de joi spre vineri, vineri spre sambata si sambata spre duminica. In depresiuni, in estul Transilvaniei, valorile termice vor fi mai scazute, chiar vor deveni negative intre minus 4 si minus 3 grade. De asemenea, in aceste zone vor fi conditii de bruma", a explicat meteorologul de serviciu al ANM, potrivit ziare.com.


Miercuri va ploua in mai multe regiuni ale tarii, printre care Moldova, Muntenia, Dobrogea si Oltenia. Mercurul din termometre va ajunge la maxime de 22 grade in Moldova, 18 in Maramures, 20 in Crisana, 20 in Transilvania, 20 in Banat, 25 in Oltenia, 28 in Muntenia si 25 grade in Dobrogea.

Astăzi, în Pitești, temperaturile nu vor trece de 24 de grade.

Joi se anunță ploi în aceleași regiuni. Meteorologii prognozeaza maxime de 21 grade in Moldova, 18 in Maramures, 20 in Crisana, 21 in Transilvania, 21 in Banat, 22 in Oltenia, 21 in Muntenia si 21 grade in Dobrogea. În Pitești, maxima zilei va fi de 20 de grade.