Vremea se menține rece astăzi și vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de sâmbătă, 13 martie. Vremea va rămâne rece, cu un cer mai mult noros, iar temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării.

Pe parcursul zilei, cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând estul Transilvaniei, unde vor predomina ninsorile, și areale în general restrânse din Moldova, unde se vor semnala și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. 

La munte va ninge. Începând cu orele serii cerul se va degaja treptat, iar cu o probabilitate mai mare spre sfârșitul intervalului local în sud și est și pe suprafețe mici în restul țării va fi ceață, posibil asociată trecător cu fulguială, burniță sau ploaie slabă.

Pe alocuri se va depune polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în masivele sudice, în special în zona înaltă, și pe arii restrânse ziua în sud și sud-est, iar noaptea în nord-vest. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 13 grade, cu cele mai mari valori în extremitatea vestică și de sud-vest a țării, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 4 grade.

În capitală cerul va fi noros îndeosebi în prima parte a zilei, când trecător va ploua slab și vor fi condiții de polei, cu precădere în orele dimineții, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -4...-3 grade. Spre sfârșitul intervalului se va forma ceață.

 

Sursa: observatornews.ro