Vremea rea de afară nu-i descurajează pe șoferi... la imprudență - Amenzi de 45.000 de lei

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

CITEȘTE ȘI ... Cod portocaliu de vânt, ninsori și viscol

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 180 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 45.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 7 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.


”Recomandăm tuturor participanților la trafic să nu piardă din vedere în nici un moment respectarea regulilor de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări, mai ales în condiții meteo sau rutiere ce limitează vizibilitatea sau aderența.
Atunci când traficul este aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi faceţi fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.”, transmit polițiștii argeșeni.