Vremea! Prognoza meteo anunţă temperaturi în creştere şi ploi

Vremea pe 2 octombrie dă semne că se încălzeşte în special în sudul ţării, faţă de luni. Prognoza meteo anunţă însă în continuare ploi în jumătatea de nord. În Bucureşti vor fi 24 de grade.

Vremea 2 octombrie în ţară
Marţi, vremea se va încălzi în sudul, estul şi centrul ţării, iar în rest, valorile termice vor fi în general comparabile cu cele din ziua precedentă. Cerul va prezenta înnorări şi va ploua mai ales sub formă de aversă şi vor fi posibile descărcări electrice, în Maramureş, local în Crişana şi pe arii mai restrânse în Banat, Transilvania şi nordul Moldovei. În restul teritoriului cerul va deveni variabil şi doar în primele ore ale zilei în extremitatea de sud-est vor mai fi ploi slabe. 
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a intervalului, în zona montană înaltă. Prognoza meteo estimează că temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 24 de grade, iar cele minime, în general, între 6 şi 14 grade. În zonele joase de relief, dimineaţa şi noaptea izolat se va semnala ceaţă. Presiunea atmosferica va creşte dinspre vestul ţării, la valori apropiate de normalul baric.


Cum va fi marţi la munte
Pe 2 octombrie, vremea dă uşoare semne de îmbunătăţire în zona montană, cerul va avea înnorări şi va ploua, în general slab, cu precădere în cursul zilei, mai ales în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificări pe creste, în cursul nopţii. Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât în intervalul anterior. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa, vor fi condiţii de ceaţă.

Sursa: observator.tv