Anunț de ultimă oră! Weekendul aduce...

Vreme caniculară, în acest weekend, în majoritatea regiunilor. Vremea călduroasă s-a instalat încă de vineri în sudul ţării, în timp ce, în jumătatea nordică, furtunile au făcut ravagii.

Valul de caniculă, ajuns tocmai din Portugalia, aduce în Romania temperaturi de peste 35 de grade Celsius și un disconfort termic accentuat, informează Realitatea Tv.

Meteorologii anunţă temperaturi caniculare în zilele următoare. Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor tării. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 si 36 de grade. De luni, vremea va fi în general instabilă şi se va răcori.

 

SAMBATA vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor tării, pe arii restrânse caniculară după-amiaza în regiunile sud-vestice si sudice, unde si disconfortul termic va fi ridicat. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si izolat, în zona montană, în a doua parte a zilei vor fi ploi de scurtă durată si descărcări electrice. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 si 36 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul si sudul Olteniei.

DUMINICA vremea se va menţine călduroasă în cea mai mare parte a tării, caniculară după-amiaza îndeosebi în regiunile vestice şi de sud-vest. Cerul va fi variabil la senin pe parcursul zilei, însă treptat, în special după orele serii, temporar înnorările se vor accentua mai ales în vestul şi nord-vestul ţării şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului posibil si cu aspect de vijelie. Cu totul izolat vor fi posibile cantităţi de apă însemnate şi căderi de grindină. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 28 si 36 de grade.

Sursa: romaniatv.net