Vremea în weekend. Temperaturile minime coboară sub 0 grade Celsius

Agenția Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru următoarele patru zile, intervalul 30 octombrie - 2 noiembrie 2020. Vremea se răcește accentuat, iar temperaturile minime vor scădea sub pragul de 0 grade Celsius.

 


Prognoza meteo sâmbătă, 31 octombrie 2020


Vremea va continua să se răcească în jumătatea de est a țării, unde va deveni rece pentru această dată, în timp ce în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va prezenta înnorări și mai ales în prima parte a intervalului va ploua pe arii extinse în centrul, estul și sud-estul teritoriului, iar în Subcarpații Moldovei, vor fi posibile precipitații mixte. în zona montană, în special la altitudini de peste 1500 m, vor fi ninsori și lapoviță. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10...15 l/mp. în celelate regiuni, cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, când pe arii restrânse se vor semnala ploi slabe. Vântul va continua să sufle tare în zona montană înaltă, îndeosebi în Carpații Meridionali, cu rafale de peste 90 km/h și va avea intensificări locale și temporare și în celelalte zone, cu viteze mai mari, de 50...60 km/h, în regiunile sud-vestice și pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 7 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 7 grade. Izolat se va semnala ceață.

 

 

Vremea duminică, 1 noiembrie 2020


Valorile termice diurne se vor situa, în marea lor majoritate, în jurul celor normale pentru începutul lunii noiembrie, însă cele nocturne vor caracteriza o vreme rece, cu precădere în centrul țării și în zonele subcarpatice.
Temperaturile maxime se vor încadra între 8 și 17 grade, iar cele minime între -3 și 7 grade, ușor mai scăzute în depresiuni, dar și mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări și local ploi slabe ziua în regiunile estice, iar noaptea în cele vestice.

Vântul va avea temporar intensificări în Moldova, Dobrogea, estul și nord-estul Munteniei, cu viteze de 55...70 km/h, dar și în Carpații Meridionali, unde pe creste rafalele vor depăși 75...80 km/h, în timp ce în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Dimineața și mai ales noaptea, pe alocuri se va semnala ceață.

 


Prognoza meteo luni, 2 noiembrie 2020


Cerul va avea înnorări în vestul, nord-vestul și parțial în centrul țării, unde local și temporar va ploua. în celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar dimineața și noaptea va crește probabilitatea pentru nebulozitate joasă sau ceață și izolat burniță.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și pe litoral.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 16 grade, iar cele minime între 1 și 10 grade, mai scăzute în depresiuni spre -3 grade.


Sursa: observatornews.ro