Vremea face ravagii în întreg Argeșul. Parcurile Lunca Argeșului și Ștrand - ÎNCHISE

Argeșul se află sub Cod Roșu (la altitudini de peste 1500 m) de vreme rea, Cod Portocaliu în zona montană și Cod Galben în restul județului de vânt puternic. La altitudini de peste 1.500 m va fi vânt puternic și rafale cu viteze cuprinse între 140-180 km/h, intervalul vizat este 24.02 (02:00) – 24.02 (18:00).
În zona de munte a județului Argeș vor fi rafale de 80-100 km/h pe tot parcursul intervalului, iar din seara zilei de duminică (23 februarie, 18:00) și până luni seara (24 februarie, 18:00) peste 110-130 km/h. Cerul va avea înnorări și se vor semnala precipitații, la început mixte și izolat vor fi condiții de ploaie, iar de duminică seara și pe parcursul zilei de luni vor fi ninsori viscolite și local consistente, diminuând semnificativ vizibilitatea.

CITEȘTE ȘI ... (video) Suntem sub COD ROȘU de vreme rea. Salvamont Argeș: ”Nu vă riscați viața!”


COD Galben în zona montană, ulterior și în zonele mai joase de relief, unde vântul va avea intensificări, cu precădere din a doua parte a nopții de duminică spre luni și pe parcursul zilei de luni, când vor fi rafale în general de 55-70 km/h. Cerul va fi temporar noros și doar izolat, pe parcursul zilei de luni, vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare.
Valorile de temperatură se vor situa peste cele normale în această perioadă din an. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 și 14 grade, iar cele minime între 2 și 5 grade.

 

Parcuri închise la Pitești

Sorin Apostoliceanu a anunțat închiderea Parcurilor Lunca Argeșului și Ștrand. Vântul a pus la pământ copacii, iar pericolul este mare.

 

În zona Casa Cărții, un cort aflat pe o terasă a căzut în stația de autobuz. Se intervine cu un echipaj cu o autospecială ISU pentru a îndepărta pericolul. Pe strada Constructorilor, bucăți masive din fațada unui bloc au ajuns în stradă.

 

 

Vânt puternic - pagube însemnate!

 

Vântul puternic a făcut pagube însemnate în orașul Mioveni. Pompierii au fost solicitați să intervină la Centrul Cultural Mioveni, pentru a degaja elemente de pe acoperiș. Intervenții s-au realizat și pe străzile Grădinarilor, 1 Mai și Ion Pilat, acolo unde un alte acoperișuri au fost afectate.


În comuna Dobrești, chiar în fața primăriei, doi brazi au fost puși la pământ. Au căzut pe firele de curent electric, motiv pentru care intervin la acest moment reprezentanții distribuitorului de energie electrică și pompierii.

La Curtea de Argeș, pe strada Posada, un echipaj cu o autospecială de intervenție ajută la degajarea tablei desprinse dintr-un acoperiș.

Probleme sunt și pe DN 7, în zona localității Morărești, acolo unde un stâlp de electricitate a căzut pe carosabil. Sensul de mers către Râmnicu Vâlcea este îngreunat. La fața locului au ajuns polițiștii de la Rutieră pentru asigurarea fluidizarii traficului.

 


Sursa: ISU Arges