VREMEA FACE RAVAGII! Drumuri închise în țară

Mai multe sectoare de drumuri naționale au fost închise din cauza condițiilor meteorologice, printre care și A2.

Astfel zădapa și viscolul au dus la închiderea autostrăzii București-Constanța, dar și a drumurilor naționale și județene din Brăila, Ialomița, Călărași și Constanța. De asemenea, sunt  închise drumuri din județele Buzău, Vrancea, Brăila, Galați, Ilfov și Tulcea, conform Poliției Române.

Potrivit poliţiştilor, în judeţul Buzău sunt închise DN 2B Buzău-Brăila, DN 22 Râmnicu Sărat - Brăila. E 85, DN 2C Buzău - Slobozia, iar în Vrancea pe DN 2N Bogza-Dumbrăveni, DN 23 A Gogolanu - Ciorăşti, DN 23 B Măicăneşti - Ciorăşti. În Galaţi este închis DN 24 D Tuluceşti - limita Vaslui iar în Ilfov DN 2 şi DN 4. În Ialomiţa DN 21 Bărăganu-Ţăndărei, DN 2C Slobozia - Buzău, DN 2, DN 2A.

În Tulcea circulaţia este închisă pe DN 22 de la km 227 către Constanţa. În judeţele Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Constanţa sunt închise toate drumurile naţionale şi judeţene. Circulaţia este închisă şi pe A2.

CITEȘTE ȘI ... Vezi aici situația drumurilor din Argeș!

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (7:30), din cauza zăpezii şi a viscolului, sunt închise următoarele sectoare de drumuri naţionale:

JUDEŢUL BUZĂU:

DN 2B BUZĂU – BRĂILA;
DN 22 RÂMNICU SĂRAT – BRĂILA;
DN 2(E85) BUZĂU – RÂMNICU SĂRAT;
DN 2C BUZĂU – SLOBOZIA;

JUDEŢUL GIURGIU:

DN 5 BUCUREŞTI – GIURGIU

JUDEŢUL VRANCEA:

DN 2N BOGZA – DUMBRĂVENI;
DN 23A GOLOGANU – CIORĂŞTI;
DN 23B MĂICĂNEŞTI – CIORĂŞTI;

JUDEŢUL BRĂILA: TOATE DRUMURILE NAŢIONALE

DN 2B
DN 22
DN 21;
DN 23;
DN 22D;

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

DN 3A DRAJNA - FETEŞTI;

JUDEŢUL CONSTANŢA:

DN 3 CONSTANŢA - OSTROV;
DN22 MIHAI VITEAZU - OVIDIU;
DN2A GIURGENI - CONSTANŢA;
DN3C CONSTANŢA - A4;
DN 39 CONSTANŢA - 2 MAI;
DN 38 AGIGEA - NEGRU VODĂ;
DN 22C MURFATLAR CERNAVODĂ;

JUDEŢUL GALAŢI:

DN 24D TULUCEŞTI - LIMITA VASLUI;

JUDEŢUL ILFOV:

DN 2 (E85);

JUDEŢUL IALOMIŢA:

DN 21 BĂRĂGANU - ŢĂNDĂREI;
DN 2C SLOBOZIA - BUZĂU:

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22 DE LA KM 227 CĂTRE CONSTANŢA;

Drumuri inchise partial (pe un sens):

JUDETUL TELEORMAN:
- DN 51 IZVOARELE – ZIMNICEA (doar sensul IZVOARELE - ZIMNICEA)

Toate porturile de la Marea Neagra sunt inchise incepand cu ora 01.30.

CIRCULAȚIA FEROVIARĂ

Un număr de 42 de trenuri care circulă în zonele cele mai afectate de viscol, respectiv județele Buzău, Brăila, Tulcea, Ialomița și Călărași, au fost anulate, a anunțat CFR Călători pe site-ul propriu. În Constanța, circulația feroviară a fost închisă complet. 

Cu toate că s-a luat decizia anulării unor trenuri pe ruta București — Constanța și retur, legătura feroviară este menținută cu celelalte trenuri rămase în graficul de circulație. Comandamentul de iarnă CFR Călători instituit pe raza Sucursalelor din Sudul și Estul țării și echipele feroviare din unități (revizii, depouri, etc) sunt pregătite pentru intervenție în vederea asigurării condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul, menționează reprezentanții companiei.

TRAFICUL AERIAN

În ceea ce privește zboruri aeriene, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa „Aurel Vlaicu”, traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar nu au fost înregistrate anulări ale zborurilor: „Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri pot înregistra întârzieri de aproximativ treizeci de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor, întârzieri care punctual pot ajunge sau depăşi o oră”, a precizat Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti. Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.