(video) Urgie în Argeș din cauza vremii! Acoperișuri luate de vânt și mașini distruse

UPDATE 23 februarie:

Urgie noaptea trecută în judetul Argeș din cauza vremii. Nordul județului a fost grav afectat de viscol. Copaci și acoperișuri au fost trântite de vânt la pământ, peste mașini. Pompierii abia au făcut față intervențiilor.

Vântul a suflat noaptea trecută în nordul județului Argeș cu peste 60 de kilometri la oră. Vijelia a smuls cel puțin două acoperișuri in municipiul Câmpulung Muscel. Pe unul dintre ele l-a aruncat în trei bucăți de pe un bloc la baza clădirii. A căzut peste un stâlp de electricitate și două mașini, una dintre ele de peste 14.000 de euro.

Proprietarii și-au pus mâinile în cap când au văzut că mașinile le-au fost distruse. La fel și alți doi bărbați care și-au găsit mașinile distruse într-o altă parte a orașului. Cele două mașini au fost găsite sub un alt acoperiș de bloc luat și el de vânt.

Ambele acoperișuri luate de vânt au fost montate în urmă cu aproximativ 10 ani pe respectivele blocuri. Proprietarii nu mai pot trage la răspundere firmele care le-au montat întrucât garanțiile au expirat si vor fi nevoiți să-și repare mașinile pe cheltuiala proprie.
 

UPDATE ORA 23:25

Încă un autoturism a fost avariat, după ce un copac s-a prăbușit peste el, pe strada George Topârceanu din Câmpulung.

UPDATE ORA 22:55

Un alt copac a căzut pe carosabil, în municipiul Câmpulung, la intersecția DN 73 cu DN 7.

Vremea severă face ravagii în județul Argeș. La ora 20:00, ANM a emis un cod galben de vreme rea. Vor fi intensificări ale vântului cu rafale de 55 - 65 km/h.

Două acoperișuri au fost luate de vânt în Câmpulung, iar un copac a căzut peste două mașini. Un alt copac s-a prăbușit chiar lângă Policlinică, tot în Câmpulung. De asemenea, în Stoenești există pericolul ca un copac să cadă peste o casă.

Pompierii intervin în zonele respective.

Totodată, polițiștii atrag atenția șoferilor în privința condițiilor de trafic și le recomandă să pornească la drum în funcţie de necesitate, să nu plece fără a avea autovehiculul dotat pentru condiţii de iarnă, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic:

„Începând cu orele 16,00, de la debutul ninsorii, au fost semnalate peste 70 de apeluri prin SNUAU 112, majoritatea dintre acestea referindu-se la faptul că se circulă în condiții specifice de iarnă, fără a semnala situații care să implice deplasarea organelor de poliție
Pe raza municipiului Câmpulung fost semnalate două cazuri de acoperișuri căzute, care au produs pagube la mai multe autoturisme parcate, precum și mai mulți copaci căzuți și fire de electricitate afectate de intemperii care îngreunează traficul. Evenimentele rutiere petrecute până în prezent nu au fost soldate cu victime omenești.
Vă sfătuim să manifestați discernământ atunci când apelați la SNUAU 112 pentru a vă exprima aspecte care nu exprimă o situație de pericol iminent și nu implică necesitatea deplasării organelor de intervenție. Alte persoane pot avea nevoie de ajutor, iar primirea acestor sesizări poate fi îngreunată prin apeluri nejustificate”

Având în vedere faptul că în regiunea Muntenia sunt anunţate ninsori abundente şi viscol, precum şi posibilitatea ca ulterior să apară condiţii pentru formarea unui strat de gheață sau polei pe partea carosabilă, conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă.
În cazul în care partea carosabilă este alunecoasă, pentru a încetini trebuie folosită frâna de motor. În niciun caz nu bruscați comenzile!
 Pentru a putea opri în condiţii de siguranţă în situaţia în care autovehiculul care circulă în faţă frânează brusc, trebuie mărită distanţa în mers.
, transmit polițiștii argeșeni.