Vremea de Paşte!

Vremea se va răci în zilele de Paşte, iar luni vom avea temperaturi cu până la 15 grade Celsius mai mici decât în ziua precedentă.


Vremea de sâmbătă, 18 aprilie

Noaptea şi în vestul şi sud-estul ţãrii, va ploua local. Ploile vor avea şi caracter de aversã şi se vor semnala descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în Transilvania, iar de scurtã duratã şi asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 14 grade pe litoral şi 27 de grade în sudul Olteniei, iar cele minime, în general, între 0 şi 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.


Vremea de duminică, 19 aprilie

Vremea se va rãci şi va deveni în general instabilã. Cerul va avea înnorãri, temporar mai accentuate, şi va ploua, cu o probabilitate mai mare ziua în zonele de deal şi munte şi pe arii restrânse în rest, iar spre searã şi noaptea local în sud şi sud-est. Ploile vor avea mai ales caracter de aversã, se vor semnala descãrcãri electrice, iar pe crestele montane, treptat se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor semnala cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va avea temporar intensificãri, mai ales în timpul ploilor, când izolat va putea lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 şi 22 de grade, iar cele minime între -2 şi 9 grade.


Racirea vine cu furtuni, fenomene electrice  

Duminica (19 aprilie) / Luni (20 aprilie)
Giurgiu 28 grade       / 13 grade
Drobeta 28 grade       / 16 grade
Craiova 27 grade       / 13 grade
Calarasi 26 grade      / 15 grade
Bucuresti 26 grade      / 16 grade
Pitesti 25 grade      / 13 grade
Ploiesti 25 grade      / 15 grade

 

 

Sursa: observator.tv