Vremea de astăzi - Cum arată prognoza meteo!

Valorile termice nocturne vor fi semnificativ mai ridicate decât cele din intervalul precedent, astfel încât temperaturile minime vor fi cuprinse între -5 şi 4 grade. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge la munte, în nord-vestul, centrul şi nord-estul ţării, unde se va depune strat nou de zăpadă, dar local şi în sud-estul teritoriului.

Pe spaţii mici, în Banat, Crişana şi Oltenia se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă, iar izolat vor fi posibile depunerile de polei.

CITEȘTE ȘI ... Mioveni - Scutiri de la plata majorărilor pentru datornici

Ninsorile vor fi în general moderate cantitativ (peste 10...15 l/mp) în Carpaţii Meridionali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, unde vântul se va intensifica treptat, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada, ce va determina şi scăderea semnificativă a vizibilităţii.

În celelelalte zone, vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare, viteze în general de 40...50 km/h, în extremitatea de sud-vest.

 


Vremea 18 februarie în ţară


Valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal pentru această dată în jumătatea sudică a ţării, în timp ce în rest se vor situa în jurul mediilor multianuale, chiar uşor sub în nord-est, iar cele nocturne vor fi mai mici decât în intervalul anterior, cu precădere în Moldova şi în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor caracteriza o vreme geroasă.

Temperaturile maxime se vor încadra de la -3...-2 grade în nordul Moldovei, până la 11...12 grade în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -15 şi 1 grad, mai coborâte până spre -18 grade în nordul Moldovei.

Ziua, cerul va avea înnorări în majoritatea regiunilor şi va mai ninge, în general slab cantitativ, la munte - în special în Carpaţii Meridionali, iar pe arii restrânse în rest, cu o probabilitate mai mare în sud, centru şi est se vor semnala precipitaţii slabe, mixte.

Noaptea, cerul va deveni variabil, exceptând Oltenia, Muntenia şi zona Carpaţilor Meridionali - unde vor mai fi înnorări şi izolat precipitaţii slabe, iar pe spaţii mici se va forma ceaţă, asociată cu chiciură.

CITEȘTE ȘI ... Drumul expres Pitești-Brașov - Două variante de traseu agreate pentru centura Piteștiului

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în prima parte a zilei la munte, îndeosebi pe crestele Carpaţilor Meridionali, cu rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada, dar temporar şi cu viteze mai mici, în general de 40...50 km/h în sud-vest, apoi în est şi sud-est.

Presiunea atmosferică va creşte, mai accentuat în sudul şi estul ţării.

 

 

Vremea 18 februarie la munte


Ziua, cerul va avea înnorări în mare parte a zonei montane şi va ninge, în general slab cantitativ, în special în Carpaţii Meridionali, unde îndeosebi pe creste vor fi rafale de peste 80...90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Noaptea, cerul va deveni variabil, şi doar în masivele sudice vor mai fi înnorări şi izolat ninsori slabe. Valorile termice vor fi comparabile cu cele din ziua precedentă.

Sursa: observatornews.ro