Vremea azi - Temperaturi scăzute în nordul țării și ploi pe arii extinse

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 26 aprilie. Vremea va fi rece pentru această dată calendaristică, în special în nordul țării, iar seara va aduce ploi pe arii relativ extinse în sud-vest, sud și sud-est, local în centru și doar pe areale mici în celelalte zone.

În jumătatea de nord a țării vremea va fi rece pentru ultima decadă a lunii aprilie, iar în rest valorile termice, comparabile cu cele din ziua precedentă, se vor situa în jurul mediilor multianuale. 

Ziua, cerul va fi temporar noros și izolat se vor semnala ploi slabe, cu o probabilitate mai mare în nord-est și sud-est. 

Seara și noaptea nebulozitatea se va accentua și va ploua pe arii relativ extinse în sud-vest, sud și sud-est, local în centru și doar pe areale mici în celelalte zone. 

Izolat și trecător se pot semnala descărcări electrice. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1500 m va ninge.

Vântul va sufla în general moderat, mai ales în prima parte a intervalului, cu unele intensificări în zona montană înaltă, unde viteza la rafală va depăși temporar 60 - 70 km/h, spulberând zăpada. 
Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 21 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 9 grade. Pe arii restrânse se va produce brumă în nord-vest și în depresiuni, iar cu totul izolat vor fi condiții de ceață.

În capitală cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiază și noaptea când, trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade, iar cea minimă va fi de 6 - 8 grade. Presiunea atmosferică va scădea usor de la o valoare deja cu puțin mai mică decât cea normală.


Sursa: observatornews.ro