Vremea azi la noi în țară va fi capricioasă


Vremea se va răci semnificativ în regiunile vestice, nordice și centrale, dar în rest va fi în continuare călduroasă, pe arii restrânse caniculară la amiază în sud-est, unde și disconfortul termic va fi ridicat. 

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată, ziua în vest, nord și centru, iar seara și noaptea mai ales în jumătatea de est a teritoriului. 

Vor fi înnorări temporar accentuate și se vor semnala frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și averse ce vor avea și caracter torențial. 

Izolat vor fi căderi de grindină, iar cantitățile de apă vor fi local mai însemnate. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17…19 grade în nord și 34…36 de grade în sud-est, iar cele minime se vor încadra între 7…8 grade în depresiunile intramontane și 18…19 grade pe litoral.

La munte, o să plouă mai întâi în masivele vestice şi în cele nordice, pe unde se răceşte simţitor. Vor fi averse care pot fi torenţiale, cu grindină şi vijelii. 
Pe seară, ploile ajung şi în restul zonei montane.

Pe litoral, urmează o zi călduroasă cu 31 de grade pe plajă şi 27 de grade în apa mării. Din a doua parte a zilei, se adună norii şi o să plouă şi pe aici.

Totodată meteorologii au emis o avertizare de tip cod galben, de instabilitate atmosferică accentuată pentru 28 de județe din țară. 
În aceste regiuni se anunță furtuni și vijelii, local căderi de grindină.