Vremea azi, 26 iunie, va fi frumoasă, dar vor și ploi. Află unde va ploua

Vineri, aversele apar după prânz în nord-vestul ţării, în zonele de munte dar şi prin sud-vest.

Ploile vor fi însoţite de fenomene electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, iar, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se pot aduna cantităţi mai mari de apã.

În restul ţării, predomina vremea frumoasă iar la amiază vor fi temperaturi cuprinse între 25 de grade în depresiuni şi pe litoral şi 32 de grade în regiunile sudice.

Cum va fi vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea şi Bărăgan, găsim soare şi atmosferă plăcută iar vântul va avea intensificări trecătoare. Temperaturile cresc uşor faţă de joi.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continua să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei şi după prânz se vor înregistra 30-31 de grade Celsius.

În nordul Moldovei şi în Bucovina se anunţă o zi foarte frumoasă: soare, câţiva nori de vreme bună şi temperaturi cu 4...5 grade peste cele de ieri.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se face mai cald decât ieri, dar mai apar câteva reprize cu ploi torenţiale, însoţite de tunete, fulgere şi vânt intens. Pe la amiază se ating 28...29 de grade.

Se mai încălzeşte puţin şi în ţinuturile vestice. În prima parte a zilei va fi vreme frumoasă însă mai târziu se adună norii şi vin ploi zgomotoase.

Şi în Transilvania vor domina perioadele cu soare şi doar în vestul proviniciei mai apar averse spre seară. Mai cresc temperaturile şi vor ajunge până la 29 de grade.

În sud-vestul ţării o să plouă în zonele mai înalte dar la câmpie găsim soare şi atmosferă plăcută. Tendinţa de încălzire se păstrează şi aici, iar maximele urcă spre 30 de grade.

La fel va fi şi în ţinuturile sudice: vreme frumoasă şi temperaturi în creştere. La amiază se ating 31-32 de grade.

Vremea la Bucureşti

În Bucureşti, astăzi vremea va fi frumoasã şi încălzeşte; după prânz se vor înregistra 31 de grade Celsius şi vântul va fi activ.

Vremea la munte

În zonele de munte, urmează o zi cu vreme instabilă şi ploi zgomotoase dupã-amiaza şi seară. Ploile vor fi însoţite de tunete, fulgere, vântul va creşte în intensitate şi e posibil să fie şi grindinã. Se vor strânge cantităţi mai importante de apă iar temperaturile din staţiuni vor fi comparabile cu cele înregistrate ieri.

Vremea la mare

În schimb, pe litoral prindem vreme frumoasă. Cerul va fi variabil şi vântul va avea intensificãri trecãtoare pe parcursul zilei. Pe plajă vor fi temperaturi curpinse între 25 şi 27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 23-24 de grade.

 

Sursa: stirileprotv.ro