Vremea azi, 2 august se menține caldă în toată țara

Ziua de duminică ne aduce vreme frumoasă și doar pe la munte e posibil să mai vină câteva averse cu fenomene electrice.

Vântul mai are unele intensificări în sud-est și pe crestele montane înalte, iar la amiază vom avea 24 de grade în zona Bucovinei și în depresiuni și 32 de grade în Lunca Dunării.

Vremea în fiecare regiune
 
În Dobrogea și Băragan găsim mult soare, un vânt mai insistent, iar maximele vor ajunge până la 30-31 de grade Celsius în Bărăgan.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei atmosfera va fi plăcută, vântul mai are unele porniri și la amiază se ating 30 de grade în termometre.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță o zi foarte frumoasă: soare, câțiva nori de vreme bună și temperaturi în creștere ușoară.

În nordul Transilvaniei și prin Maramureș ne asteaptã o zi însorită, se mai încălzește și temperaturile vor fi agreabile.

În ținuturile vestice o să avem o zi frumoasă, cu cer mai mult senin și maxime comparabile cu cele înregistrate sâmbătă.

În ținuturile centrale se anunță vreme bună și câțiva nori inofensivi. Doar în zonele de munte sunt posbile ploi de scurtă durată și fenomene electrice, iar la amiază se ating 27-28 de grade în vestul provinciei.

În Oltenia ne așteaptă o zi frumoasă și se răcorește ușor. Norii apar destul de rar și amiaza nea aduce maxime în jur de 30..31 grade Celsius.

Și în sudul țării se anunță soare și atmosferă plăcută, iar în Lunca Dunării, după prânz, se ating 32 de grade.

În București, ziua de duminică ne aduce vreme frumoasă și un vânt mai insistent. Se mai răcorește un pic și la amiază vor fi în jur de 31 de grade Celsius. Presiunea atmosferică se va modifica foarte puțin.

La munte

În zonele de munte se anunță vreme bună în ansamblu. După-amiază se mai adună norii și sunt posibile ploi de scurtă durată și descărcări electrice, iar vântul va sufla mai tare la altitudini mari. Temperaturile din stațiuni vor fi normale pentru începutul lunii August.

La mare

Pe litoral urmează o zi frumoasă. Cerul se va degaja treptat și vântul va avea intensificări trecătoare pe parcursul zilei. Pe plajă vor fi temperaturi cuprinse între 25 și 27 de grade, iar apa mării va avea în jur de 25 de grade Celsius.


Sursa: stirileprotv.ro