Vremea astăzi, 2 septembrie, va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară


Potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) de miercuri, 2 septembrie, în vestul, nordul și centrul țării, vremea va fi apropiată de normal sub aspect termic, cu înnorări, averse și trecător descărcări electrice, local în regiunile centrale și nord-estice precum și în zonele montane, unde izolat se vor înregistra cantități de apă mai însemnate și posibil căderi de grindină.

În sudul și estul teritoriului valorile termice diurne vor marca o scădere ușoară față de intervalul anterior, dar vremea va fi călduroasă, pe arii restrânse caniculară la amiază, când disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va mai depăși pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene specifice instabilității atmosferice va fi redusă. 

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, în special pe creste, informează stirimeteo.com.

Temperaturile maxime se vor încadra între 20 și 35 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, vestul Dobrogei și sudul Moldovei, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade Celsius, în estul Transilvaniei și 24 de grade Celsius pe litoral. Dimineața și noaptea, pe suprafețe mici în zonele joase vor fi condiții de ceață.

În Capitală, vremea se va menține călduroasă, cu disconfort termic ridicat după-amiază, cînd indicele temperatură-umezeală (ITU) va putea atinge pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de intervalul anterior, va fi de 33-34 de grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul a 19 grade Celsius.