Vremea 7 decembrie 2020 - 4 ianuarie 2021

Potrivit meteorologilor, în ţara noastră îşi face simţită prezenţa o masă se aer cald, astfel că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei luni, conform prognozei meteo pe patru săptămâni, până pe 4 ianuarie.

Pentru prima săptămână, meteorologii anunță vreme caldă în sud-estul extrem, dar și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.

"Mai rece va fi în nordul Moldovei, iar precipitații mai abundente se vor înregistra în jumătatea nordică a Olteniei și Munteniei. În Carpaţii Meridionali, sudul Orientalilor vom avea ninsori consistente", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Temperaturile mai ridicate decât normal se vor menține și pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză, intervalul 14 - 21 decembrie 2020.

 

 

Vremea de Crăciun și Revelion


Specialiștii spun că nu vom avea zăpadă de Crăciun. 


"Vremea va fi caldă, posibil spre final de an să avem o răcire și ceva ninsori", a explicat Oscar Stanciu, care a precizat că temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

 

De Revelion, pot să apară ninsori în zonele montane.

 

 


Prognoza meteo 7 - 14 decembrie 2020


Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în cea mai mare marte a țării, dar mai ales în sud-estul extrem și în regiunile vestice, nord-vestice și centrale.
Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice, dar mai ales în jumătatea nordică a Olteniei și Munteniei, iar în restul țării va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit ANM.

 

 

Vremea 14 – 21 decembrie 2020


Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în regiunile extracarpatice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

 

 

Prognoza meteo 21 – 28 decembrie 2020


Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

 

 

Vremea 28 decembrie – 4 ianuarie 2021


Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile vestice și nord-vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Sursa: observatornews.ro